ویزای استارت آپ هلند با هدف حمایت از کارآفرینان جهانی ایجاد شده و کسانی که ایده نو با قابلیت اجرا دارند، میتوانند از این روش برای اخذ ویزای هلند و اقامت استفاده کنند. دریافت ویزای استارت آپ هلند میتواند مسیری کم هزینه برای مهاجرت به اروپا باشد. در این روش حتی اگر در سال اول درآمد زیادی کسب نشود، باز هم فرد میتواند اقامت خود را تمدید کند. علاوه بر آن، بعد از پنج سال امکان گرفتن اقامت دائم و پاسپورت هلند وجود دارد.
در این گزارش با ویزای استارت آپ هلند و امتیازات آن آشنا می شوید.
ویزای استارت آپ هلند با اعتبار یک ساله صادر میشود و کارآفرینان یا افراد نوآور میتوانند از آن استفاده کنند. اصلیترین شرط برای دریافت این ویزا، داشتن یک ایده تجاری نوآورانه و همچنین کمک گرفتن از یک تسهیل کننده هلندی باتجربه است. تسهیل کننده باید پیشینه مناسبی در استارت آپ داشته و همچنین ارتباط شخصی خاصی بین او و متقاضی وجود نداشته باشد.
بیزینس پلنی که برای دریافت این ویزا ارائه میشود، باید دارای اطلاعات کاملی در مورد ایده و نوع کسب و کار باشد و ساختار کلی مجموعه، پرسنل و نقش فعال کارآفرین در آن مشخص شود. همچنین طرح استارت آپ معمولا سه شرط مهم دارد که شرط اول اختصاصی بودن آن برای کشور هلند است. در شرط دوم، طرح باید شامل یک فناوری جدید برای تولید، توزیع یا بازاریابی باشد و شرط سوم این است که رویکرد سازمانی جدید و نوآورانه داشته باشد.
برای دریافت ویزای استارت آپ هلند، طرح آن باید در دفتر ثبت کسب و کار اتاق بازرگانی این کشور ثبت شود و متقاضی باید ثابت کند که در آمد مناسبی برای زندگی در هلند دارد. در پایان دوره یک ساله، افراد میتوانند به عنوان یک فرد خوداشتغال برای دریافت اقامت اقدام کنند.
برای دریافت ویزای استارت آپ هلند، چند شرط ضروری وجود دارد که در ادامه توضیح داده شده است.
یک تسهیلگر شناخته شده در هلند باید اسپانسر فرد متقاضی باشد
ایده باید نوآورانه باشد
یک برنامه و ایده تجاری خوب ارائه شود
تجارت و ایده متقاضی باید در اتاق بازرگانی هلند ثبت شود
مدارک تمکن مالی باید کامل باشد
تسهیل کننده کسی است که به فرد متقاضی در مسیر مهاجرت کمک میکند و خدمات مختلفی ارائه میدهد. این فرد متناسب با ایده متقاضی میتواند آن را از نظر نوآوری، قابلیت اجرا و پتانسیل بازار بررسی کند و در نوشتن طرح کسب و کار همراه باشد.
از مهمترین اقدامات تسهیل کننده می توان به ارزیابی ایده اصلی، یافتن منابع مالی، تهیه طرح تجاری، انجام کارهای حقوقی و اداری و همچنین ایجاد شبکه با افراد کلیدی در اکوسیستم استارتاپ هلند اشاره کرد.
ارزیابی ایده
در مرحله اول، ایده باید از نظر نوآوری و قابلیت اجرا بررسی شود و همچنین بازار نیز پتانسیل حمایت از آن را داشته باشد. این ایده با کمک کارآفرینان باتجربه، سرمایه¬گذاران و سازمانهای حمایتی استارت آپ میتواند کاملتر شود.
شرایط ویزا
شرایط دریافت ویزای استارت آپ هلند اهمیت دارد و در صورت نبود یکی از آنها به احتمال زیاد ویزای فرد متقاضی ریجکت یا باطل میشود. ایده نوآورانه، حضور تسهیلگر، تمکن مالی و ایده تجاری مناسب از جمله شرایط اصلی این ویزا است.
نوشتن طرح تجاری
در مرحله بعد باید طرح تجاری به طور دقیق و کامل نوشته شود. در نوشتن این طرح، شرح مفصل ایده، تحلیل بازار، استراتژی بازاریابی و فروش، پیش بینیهای مالی و برنامه عملیاتی همگی لحاظ میشوند.
پیدا کردن تسهیل کننده
تسهیل کنندهای که انتخاب میشود، حتما باید دارای مجوز باشد و در مسیر درخواست ویزا و راه اندازی استارت آپ به افراد کمک کند.
پر کردن فرم درخواست ویزا
فرم درخواست ویزای استارت آپ را میتوان از وب سایت دولت هلند دانلود کرد. این فرم باید به دقت تکمیل شود و بعد همراه با مدارک دیگر در اختیار سفارت یا کنسولگری هلند قرار گیرد.
مصاحبه با آفیسر
در مرحله بعد باید با یک آفیسر یا افسر گذرنامه مصاحبه صورت گیرد که در تصمیم گیری سفارت هلند نقش زیادی دارد. اغلب سوالات این جلسه مربوط به ایده استارت آپی فرد متقاضی است و در آن برنامههای مربوط به راه اندازی کسب و کار بررسی میشود. همچنین انگیزه فرد برای مسیر اهمیت زیادی دارد.
مدت زمان صدور ویزا
بعد از مصاحبه، کار زیادی برای انجام دادن باقی نمیماند. فرد متقاضی باید منتظر بماند تا درخواست او مورد بررسی قرار گیرد. ظرف چهار تا شش هفته بعد از مصاحبه نتیجه درخواست ویزا مشخص میشود.
برای دریافت ویزای استارت آپ هلند ارائه مدارک عمومی مانند فرم درخواست ویزا، دو قطعه عکس پاسپورتی، گذرنامه معتبر و کپی از تمام صفحات گذرنامه لازم است. همچنین اثبات تمکن مالی، بیمه درمانی مسافرتی و اثبات پرداخت هزینه درخواست ویزا باید در بین مدارک ارائه شده وجود داشته باشد. از جمله مدارک تخصصیتر باید به ارائه طرح تجاری، رزومه کاری و گواهی عدم سوء پیشینه اشاره کرد. علاوه بر آن، فرد متقاضی باید نامه حمایتی از یک تسهیل کننده داشته باشد یا تحت حمایت یک سازمان استارت آپی قرار گیرد. اثبات تسلط به زبان هلندی یا انگلیسی نیز در صورت لزوم انجام میشود.
برای دریافت ویزای استارت آپ هلند، فرد نوآفرین باید اثبات کند که ایده او اشتغال آفرین است و میتواند به درآمد مشخصی برسد. هزینه راه¬اندازی یک استارت آپ در هلند به طرح و بیزینس پلن بستگی دارد و حدود 10 هزار تا 500 هزار یورو سرمایه نیاز دارد. هزینه صدور ویزا نیز در حدود 349 یورو است.
هتر است در نوشتن طرح تجاری استارت آپ هلند به برخی موارد توجه کرد تا بهترین نتیجه حاصل شود. اول اینکه فرد متقاضی باید بتواند خلاصهای از ایده استارت آپی را با بازار هدف، استراتژی بازاریابی و فروش، پیش بینیهای مالی و تیم مدیریتی ارائه دهد. هر چه این طرح کاملتر باشد، نتیجه آن نیز بهتر خواهد بود.
همچنین بازار هدف باید روشن باشد و توضیح داده شود که به چه شکلی قرار است مشتریان جذب شوند. سابقه و تجربه تیم مدیریتی باید برجسته شود و پیش بینیهای مالی نیز برای سه تا پنج سال آینده مشخص باشد. این برنامه نحوه دستیابی به اهداف را شرح میدهد و شامل جدول زمانی، نقاط عطف کلیدی و منابع مورد نیاز است.